10 sept: Julian & Ariadna - Markt om de Hoek
16823
post-template-default,single,single-post,postid-16823,single-format-standard,bridge-core-2.9.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

10 sept: Julian & Ariadna

10 sept: Julian & Ariadna

Wie: Surinaamse BBQ met Julian en Ariadna

Julian en Ariadna hebben elkaar ontmoet via Marktplaats. Ariadna verkocht kaartjes voor een once-in-a-lifetime optreden, omdat ze het geld van de verkoop goed kon gebruiken. Julian, de potentiële koper, belde haar op om de verkoop te bespreken. Hij vond haar stem zo leuk klinken, dat hij de kaarten persoonlijk op kwam halen. Dat was een succes, want kort daarna besloot hij een van de kaarten aan haar terug te geven, en haar mee te nemen naar het optreden. Inmiddels zijn ze twee jaar getrouwd.

Goed eten is een passie

“De Surinaamse eetcultuur bestaat niet,” stelt Julian. In zijn geboorteland Suriname wonen mensen met zoveel verschillende etnische achtergronden, en is er toegang tot zoveel verschillende soorten ingrediënten, dat bijna automatisch een fusion keuken ontstaat. Voor Julian was het de ideale plek om op te groeien, en door veel experimenteren (als zijn ouders van huis waren) en proeven ontwikkelde hij een smaak palette waar je U tegen zegt. Zonder recept kan hij een gerecht reproduceren, omdat hij de verschillende ingrediënten en bereidingswijzen als losse elementen kan benoemen. Uit eten gaan is daarom soms wat ingewikkeld, want als je zelf erg goed kan koken, dan ben je natuurlijk extra kritisch. Een restaurant als Hèron (ook Utrecht Oost!) staat bovenaan hun lijstje, omdat het eten er bijzonder en duurzaam is, en omdat er écht de tijd wordt genomen om het te bereiden.

Samenwerken

Naast een persoonlijke relatie, hebben Ariadna en Julian ook een werkrelatie. De twee begonnen samen een digital concepting agency, waar Ariadna de rijke fantasie en ideeën heeft, en Julian de ideeën ondersteunt, voedt en uitwerkt tot iets wat werkt en tastbaar is zoals een website of flyer. Julian legt vaak met veel enthousiasme het eerste contact, en Ariadna’s kracht zit ‘m in het behouden van de relatie. Zo complementeren de twee elkaar. In het voorbereiden voor de Markt om de Hoek gaat het samenwerken ook perfect.

De Surinaamse BBQ is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Drie zomers lang bereidde Julian BBQ’s voor vrienden en familie van vrienden, omdat niemand het zo lekker kon bereiden als hij. De keuken van zijn studentenflatje stond dan dagen vol met goed vlees in een rijke marinade. Dat rondstruinen naar het beste vlees, en naar kruiden met de meest inheemse smaken, doen Ariadna en hij nu samen. Het bij elkaar sprokkelen van goede producten kost veel tijd, maar dat maakt de smaak meer dan goed. Op de markt kan je dit natuurlijk proeven! Voor deze markt hebben ze ook een heerlijk soepje bereid, om de herfst mee in te leiden. Kom je proeven?

Interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.