Elephant Trunk op 11 sept! - Markt om de Hoek
16390
post-template-default,single,single-post,postid-16390,single-format-standard,bridge-core-2.9.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Elephant Trunk op 11 sept!

Elephant Trunk op 11 sept!

Charif Bennani is een kordate kerel met een vlotte babbel. Hij komt oorspronkelijk uit Zwolle, is opgeleid in de vakgebieden Management & Finance en is tijdens zijn studietijd in de dynamische Utrechtse horeca terecht gekomen. Sinds 2011 is hij geïnfecteerd met het koffievirus. Sinds de heren van The Village Coffee & Music op de Voorstraat zijn neergestreken, heeft Charif zich ondergedompeld in de wondere wereld van de specialty coffee. Hij is bezig met het afronden van zijn Master Barista Skills, wat betekent dat hij op hoog niveau verstand heeft van koffie branden, proeven, maken en mooi maken met latte art bijvoorbeeld. Binnenkort mag hij zelfs mensen gaan opleiden en certificeren!

Koffie uit een Renault 4

Anderhalf jaar geleden besloten Charif en zijn vriendin Cornelie de sprong te wagen en te investeren in een Renault 4; een wagen die zij lieten ombouwen tot een mobiele espressobar. Koffie wordt gemaakt vanuit de trunk van de wagen, waardoor er geen scheiding is tussen gast en barista. Charif staat met de wagen op evenementen, en Cornelie regelt van alles achter de schermen. “Zonder haar was dit nooit gelukt. We zijn een echt team.” De koffie die je op de Markt om de Hoek proeft, is gemaakt van een melange van biologische en fair trade bonen uit Peru, Brazilië en Ethiopië.

Band met de wijk

Cornelie en Charif wonen samen met hun zoontje om de hoek van de Nachtegaalstraat. Op een steenworp afstand staan hun (inmiddels twee) mobiele espressobars gestald. Hun favoriete plekken zijn het Wilhelminapark, restaurant Buurten en Kampong, de hockeyvereniging waar Charif al jaren traint en les heeft gegeven.

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.