Gwen Deijmann op 11 sept! - Markt om de Hoek
16435
post-template-default,single,single-post,postid-16435,single-format-standard,bridge-core-2.9.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Gwen Deijmann op 11 sept!

Gwen Deijmann op 11 sept!

Gwen Deijmann is een ontzettend betrokken buurtbewoner en maakt deel uit van de bewoners kerngroep van park Oosterspoorbaan. Gwen was na een ongeval gestopt met het inmaken van fruit en groenten. Toen ze over het bestaan van Markt om de Hoek hoorde, brachten haar enthousiasme, sterke doorzettingsvermogen en de hulp van haar omgeving haar weer in actie in de keuken.

Er is weinig wat Gwen niet kan maken: van bananenpannekoekjes van de overrijpe bananen van haar Turkse groenteboer, glutenvrije en suikervrije taarten en jam, tot ingemaakt tafelzuur, pesto of sambal van de overtallige groenten van de Koningshof. Ze praat over koken en bakken alsof het chemie is, en neemt het dan ook erg serieus.

Drijfveren

De affiniteit met het allergie- en intolerantievrije bakken (geen gluten, geen suiker) en het gebruiken van natuurlijke ingrediënten komt voor een deel uit haar roots: op de vrije school in het oosten van het land leerde ze dichtbij de natuur te staan, zelf brood te bakken in de leemoven, samen de schooltuin te onderhouden. Vanwege een gezinslid met allergieën experimenteerde Gwens’ moeder met allerlei niet gangbare ingrediënten en recepten. Dat resulteerde vaak in iets dat voor iedereen lekker was. Gwen wil mensen met allergieën of intoleranties zich geen uitzondering laten voelen; je hoort er gewoon bij. En de resultaten mogen er zijn, alles wat uit Gwens’ keuken komt is vol op smaak en door iedereen te eten.

Jardin Poubelle

In haar duurzame verspillingsvrije Jardin Poubelle, de officieuze naam voor haar tuin, teelt Gwen eetbare bloemen voor o.a. verwerking in het ijs van ijssalon Vorst, en ook bij restaurant Wilhelminapark pronken haar bloemen regelmatig op de gerechten. De opbrengsten uit deze verkoop en de verkoop op de markt, worden rechtstreeks in haar tuin wordt geïnvesteerd zodat ze nog zeldzamere en exclusievere gewassen kan gaan telen. Gwen wil geen voedsel verspillen en probeert zoveel mogelijk ‘waste’ in haar producten te gebruiken. Goede, mooie en smaakvolle gewassen uit de vergetelheid halen is het belangrijkste doel.

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.