Tafel van 18 op 11 sept! - Markt om de Hoek
16380
post-template-default,single,single-post,postid-16380,single-format-standard,bridge-core-2.9.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Tafel van 18 op 11 sept!

Tafel van 18 op 11 sept!

De Tafel van 18 is dertien jaar een begrip van de Burgemeester Reigerstraat geweest. Eigenaresse Petra Achtien komt oorspronkelijk uit Voorschoten, waar ze haar jeugdjaren regelmatig op de boerderij doorbracht. Hooi balen, gevechten met koeienvlaaien, slootje springen, noem het maar op. De geur van het platteland maakt haar nog steeds blij: “Daar kan geen parfummetje tegenop.” Na een aantal jaren in Amsterdam gewoond te hebben, kwam ze in 1997 met dochter Tessa in haar buik naar Utrecht. Inmiddels woont ze in Voordorp, in een bijzonder mooi en zelf opgeknapt huis tussen de weilanden, met eigen kippenhok, moestuin en hond. De profi oven die de Burgemeester Reigerstraat jarenlang van een fantastische appeltaartgeur heeft voorzien, staat nu in haar keuken thuis. Want, dames en heren: Petra bakt nog steeds de meest lekkere en prachtig gedecoreerde taarten!

Drijfveren achter de Tafel van 18

Contact hebben met je klanten, erachter komen wat hen blij maakt, hun waardering horen. Op een markt staan is helemaal leuk, want dan mag je winkeltje spelen in de openlucht! Oorspronkelijk had Petra een lunchzaak op de Reigerstraat waar zij o.a. heerlijke taarten bakte. Niet lang na haar start, werd haar appeltaart met een 8,5 benoemd tot de beste appeltaart van Utrecht. Dat bracht haar bedrijf in een fantastische stroomversnelling, en zo’n beetje als eerste in Nederland opende ze zij een winkel vol met materialen voor taart bakken en decoreren. Vrolijke kleurtjes en vakkennis sierden de winkel. Ze verlegde haar focus naar de winkel, en verkocht haar lunchzaak.

Toen een aantal jaren terug de decoreer trend werd geadopteerd door kookprogramma’s, legde iedere keten en supermarkt zijn schappen vol met vergelijkbare materialen. Op dat moment was haar pionieren niet meer uniek, en al heeft ze jarenlang fantastische trouwe klanten gehouden, het kon niet meer uit zonder te gaan prijsvechten. De Tafel van 18 verliet de Reigerstraat, en Petra ging weer terug naar de basis: taarten bakken met je eigen geraapte eitjes, appels van eigen boom gebruiken, worteltjes zaaien om de befaamde carrot cakes mee te blijven bakken. Thuis bakt en verkoopt ze nog steeds haar taarten, en geeft ze nog steeds de gezellige workshops. Het is een hele goede beslissing geweest.

Lievelingseten

Petra’s lievelingseten is gegrilde groenten met pastinaakpuree. Het liefst helemaal zelfgemaakt van haar eigen oogst.

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.