De Moestuin op 11 sept! - Markt om de Hoek
16341
post-template-default,single,single-post,postid-16341,single-format-standard,bridge-core-2.9.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

De Moestuin op 11 sept!

De Moestuin op 11 sept!

Wie, Wat, Waar: De Moestuin

Als twaalfjarig jongetje bewerkte Pieter Jagtman al zijn eigen tuin in de Zaanstreek. De liefde voor het vak zat er al vroeg in. Inmiddels is hij eigenaar van de Moestuin Maarschalkerweerd en woont al bijna 10 jaar met zijn gezin in de woning grenzend aan de tuin, nooit ver van zijn producten en mensen vandaan. Er gaan dagen voorbij dat hij ‘het erf’ niet verlaat; het hoeft niet. De ingrediënten waarmee wordt gewerkt, komen namelijk van eigen land, uit de kas, uit eigen keuken en van biologische leveranciers zoals Kavel 55, de Nieuwe Band en Udea. Met deze producten staat De Moestuin ook op Markt om de Hoek: bijvoorbeeld cherry tomaatjes om te laten proeven, lekkere zelfgemaakte jam, chutney en honing, en bijzondere rassen groenten voor thuis. Misschien nemen ze zelfs wat gebak mee!

Wat zijn de drijfveren achter De Moestuin?

De Moestuin is door de jaren heen een groot bedrijf geworden waar een hoop gebeurt en veel kan. Het is een grotendeels zelfvoorzienende plek en dat spreekt zowel Pieter, als zijn collega’s en vrijwilligers aan. De rijkdom van de natuur te ervaren en jezelf letterlijk te kunnen ‘aarden’ zijn zeker drijfveren achter deze tuin. Pieter ziet dat de combinatie zorg en tuinieren mensen doet opbloeien. De Moestuin begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of zij die extra zorg nodig hebben, en het is prachtig om te zien dat mensen met deze begeleiding hun leven weer kunnen oppakken. Op de Markt om de Hoek willen zij graag deze rijkdommen laten zien en over de tuin vertellen.

Lievelingsplek in de buurt?

Toch wel de buitengebieden zoals Amelisweerd. Pieter houdt niet zo van de drukte van de stad, en winkelt daarom graag op zijn eigen hof in de ‘oase van rust’, zoals De Moestuin weleens wordt genoemd. Maar eerlijk is eerlijk, meestal doet zijn vrouw (en moeder van drie kinderen) de boodschappen. In Utrecht Oost.

Foto’s & interview door buurtbewoonster Ingrid Hooijmans.