Lees hier over dé foodmarkt van Utrecht Oost Markt om de Hoek.
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,page-parent,bridge-core-2.9.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Over ons

Markt om de Hoek

Markt om de Hoek is dé lokale foodmarkt in het Beerthuizenplantsoen, naast Park Oosterspoorbaan in Utrecht Oost. Ook wel de New Yorkse ‘HighLine’ van Utrecht genoemd. Een markt voor en door bewoners, met alleen lokale, zelfgemaakte producten van buurtbewoners en (kleinschalige) ondernemers uit de buurtSamen met andere bewoners terug naar de basis van eten, proeven en alles ontdekken wat er achter maaltijd of product kan zitten. Van persoonlijk verhaal tot herkomst.

Markt om de Hoek is ontstaan als een van de projecten in het nieuwe Park Oosterspoorbaan. Het park dat in co-creatie met de buurt ontstaan is, werd op 22 januari 2017 officieel geopend. Markt om de Hoek hielp mee aan de organisatie en het eten en drinken ter plekke werd verzorgd door Markt om de Hoek deelnemers! De eerste markt vond 11 september 2016 plaats nog voor het park officieel geopend was.

Hieronder kun je meer lezen over het idee achter Markt om de Hoek en de opzet. Wil je meedoen, meedenken of ons steunen? Meld je hier aan.

Uitsnede
Lokaal, Transparant & Samen

Op Markt om de Hoek vind je enkel lokaal en zelfgemaakt voedsel uit de buurt: verse oogst, zelfgemaakte jam, zelfgebrouwen bier of een heerlijke maaltijd. Echt lokaal dus! Je ontmoet de makers van het voedsel (zowel buurtbewoners als kleine sociale ondernemers) en zij vertellen je alles over hun producten. Je kunt elke keer weer andere duurzame en maatschappelijke projecten uit de buurt ontdekken die zich hier presenteren. Er worden elke markt workshops door de makers gegeven zodat je het zelf ook kunt leren, want zo moeilijk is het niet!

Daarnaast kun je elke markt genieten van akoestische live muziek verzorgd door een muzikant uit de buurt. De communicatie is transparant om duurzaamheid en eerlijke, lokale productie te stimuleren. Tot slot is Markt om de Hoek een ontmoetingsplek voor bewoners uit de diverse wijken rondom de markt. Met de markt streven we ernaar om met elkaar in contact te komen.

Creëer je eigen kringloop

Markt om de Hoek werkt samen met andere Oosterspoorbaan- initiatieven: Utrechtse Aarde & Eetbaar Groen om een eigen kringloop te vormen: van compost naar vruchtbare aarde, naar verse oogst, tot producten voor de markt, naar keukenafval om opnieuw compost van te maken. De markt vindt plaats op de plek waar ook vruchtbare grond is en het voedsel verbouwd wordt: hiermee maken we de cirkel compleet.

Wil je ook mee doen?  Lees hier meer om mee te doen aan Utrechtse Aarde of aan de stadslandbouw van Eetbaar Groen.

Tot ziens op Markt om de Hoek!

Impressie

Even voorstellen

Wie zijn de mensen achter Markt Om De Hoek?

Meedoen?

Vele anderen hebben aan de organisatie van Markt om de Hoek bijgedragen en meegewerkt, een heel netwerk van vrijwilligers:

Annejet van Elderen, Sita ter Haar, Taco Wiersma, Chris Klink, Renske Veldhuizen, Jan van Elderen, Lydia Bartok, Nieltje van Dinther, Susan van Daal, Maartje Hendriks, Sjoerd Wiersma, Ingrid Hooijmans (De Moestuin), Akke Bink (Koningshof), Cor Holtackers (Het Lokaal), Sanne Bloem (De Zelfgemaakte Markt & Mevrouw Markt), Karin Egberink (Youth Food Movement Utrecht), Lizette Schoenmaker, familie & vrienden, vrijwilligers van de andere initiatieven in Park Oosterspoorbaan en nog veel anderen.

Lijkt het je leuk iedereen te leren kennen? Kom dan naar de markt en maak vooral een praatje. Lijkt het je nog leuker om ook mee te helpen of mee te denken? Meld je hier aan.

Markt om de Hoek in de pers

1. Stadsblad Utrecht 2. Tegenlicht 3. Indebuurt.nl 4. Stadsblad Utrecht 5. USE IT map Utrecht 6. 030magazine.nl

Markt om de Hoek is een belangeloos initiatief en draait volledig op vrijwilligers. In februari 2017 is Stichting Om de Hoek in het leven geroepen als rechtspersoon achter de markt, vooral om op nog meer manieren bij te kunnen dragen aan ons doel van het versterken van de sociale samenhang binnen wijken en buurten door bewoners te stimuleren hun producten, diensten en/of hulp in de eigen lokale omgeving te zoeken en aan te bieden. Enkele partijen steunen de markt en/of stichting met fondsen, samenwerking of sponsoring.

Markt om de Hoek wordt ondersteund door: