Jubileumeditie Markt om de Hoek, 4 september 13:00 tot 18:00 uur
17673
post-template-default,single,single-post,postid-17673,single-format-standard,bridge-core-2.9.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Voorproeven! Deelnemers Markt om de Hoek 4 september 2022, Jubileumeditie

Voorproeven! Deelnemers Markt om de Hoek 4 september 2022, Jubileumeditie

Op 4 september is het zover! Dan is er weer een Markt om de Hoek in het Beerthuizenplantsoen, naast Park Oosterspoorbaan in Utrecht Oost. Het belooft een gezellige, leerzame én vooral lekkere jubileumeditie te worden. Zelfs het weer lijkt mee te gaan werken!

Deze editie vieren we het vijfjarig bestaan van PARK OOSTERSPOORBAAN. Vijf jaar ook van Markt om de Hoek. Of eigenlijk zes, maar we tellen het coronajaar niet mee.

Benieuwd naar het aanbod en de deelnemers? We hebben weer een fantastisch aanbod van eten en drinken, live muziek en workshops. Hieronder geven we vast een voorproefje en stellen de deelnemers zichzelf voor. Hopelijk tot de 4e!

De kramen

Wat valt er te eten, drinken en kopen op de Markt? Hieronder de deelnemers die tot nu toe hebben bevestigd. 

We hebben nog wat plekjes beschikbaar, dus ben je ondernemer of bewoner in Utrecht Oost en heb je iets lekkers, lokaals en/of duurzaams dat je graag zou willen serveren op Markt om de Hoek? Neem dan even contact met ons op via deelnemers@marktomdehoek.nl.

Bruis en Ketel, sprankelende mousserende vruchtenwijnen

De Streekplanck, een heerlijke proeverij van duurzame gerechten

En daarnaast ook

Yasmen: allerlei niet te versmaden Syrische hapjes en gerechten

Fiesta de Cocina: pittige Argentijnse empanandas, gemaakt in Utrecht

Velt: alle info over ecologisch koken, leven en tuinieren. Dat wordt duurzaam genieten!

De keuken van Max: overheerlijke Utrechtse muntkaas en Utrechtse Munt Craftbeer, allebei gemaakt volgens eigen recepten. En waarschijnlijk nog meer aantrekkelijk aanbod voor liefhebbers van lekker.

IJssalon Italia on wheels: heerlijk ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs in de meest verrukkelijke smaken. 

Charlotte Boer: boeiende historische boeken over Utrecht Oost

Workshops

We hebben deze Markt verschillende workshops voor je in de aanbieding. De precieze tijden liggen nog niet helemaal vast, dus kom vooral op de dag zelf even kijken waar je bij kunt meedoen.

Stekjesruilbieb maken

Ook zoveel stekjes van je pannekoekplant? Of mis je juist wat groen in huis en zou je er wel een plantje bij willen? Met een stekjesruilbieb in de straat worden beide problemen opgelost en kunnen buurtbewoners onderling stekjes ruilen. Henk van de Biobieb laat je zien hoe je zelf een stekjesruilbieb van gerecyclede materialen kunt maken. Dus als je stekjes hebt om te ruilen, kun je die meenemen!

Slingers maken

Bij de bouw van Park Oosterspoorbaan hingen er grote banners aan de hekken. Daarop konden we zien hoe het zou worden. Nu het Park open is, zijn de banners niet meer nodig. Maar het materiaal is weerbestendig en sterk, dus we hebben ze bewaard voor hergebruik. Vandaag gaan we vlaggen maken van stukjes banner. Alle kinderen zijn welkom om een tekening te maken op de vlaggen. Je mag ook een leuke vorm knippen. 

Wie ideeën heeft om de banners te hergebruiken, is hartelijk welkom om die te komen delen. Bij de workshop of in de kraam van Stichting Oosterspoorbaan.

Live artiesten 

Net als voorgaande edities hebben we weer fantastische akoestische muzikanten die de dag muzikaal opluisteren. Dus schuif gezellig aan onder onze grote tent in het midden van de Markt en luister naar:

Accordeonist Viève Buijs. Ze speelde met Fanfare van het Vuur bij de opening van het Oosterspoorbaanfietspad. Nu is ze terug met een rijk repertoire van theatrale en andere nummers.

LEWIS: 3 stemmen, 1 gitaar. Ze spelen hun unieke interpretaties & transformaties van bekend en veel onbekend werk. Kom luisteren vanaf 14:30u naar de geoliede LEWIS-machine met vrolijke en droeve liedjes.

Voor de voorpret: check hun YouTube-kanaal.

La Diva Decibella (Machteld van de Putte): Opera met een persoonlijke twist. En ze woont letterlijk om de hoek. Twee jaar geleden verraste zij de bezoekers van Markt om de Hoek met een meezingprogramma op afroep. We zijn blij haar weer te mogen verwelkomen! Voor deze markt heeft ze een speciaal lied geschreven. Vanaf 15.30u is zij te beluisteren en te zien in een bijzonder programma-onderdeel. Mis het niet!

Onder voorbehoud: Alex Siegers en gitarist Tom Veltien, Ze gaan nummers spelen van de nieuwe CD Looking Forward 

Hopelijk heb jij er net zoveel zin in als wij en zien we je op 4 september 2022 op Markt om de Hoek! Zeker weten dat je het niet vergeet? Het is hieronder mogelijk om de datum gelijk in je agenda te zetten.

Download de afspraak en plaats deze in ICalc, Outlook, Google Agenda app of Mail Agenda

Voeg Markt om de Hoek toe aan je Google kalender (werkt in je browser)